onsdag 4 februari 2015

En liten liten undersökning

Kära läsare. Jag behöver er hjälp.
- Vad är friskvård för er?
- Vad förväntar ni er av er arbetsgivare ur friskvårdshänseende?
- Vad har ni för friskvårdshappening på jobbe?
- övriga frågor / tankar.

Tack för er tid. :)

6 kommentarer:

 1. Hmm, det har jag inte riktigt tänkt på. Men jag tror att det är 1) att man har en bra arbetsplats, dvs där skrivbord, stol, belysning etc fungerar och 2) att jag har möjlighet att träna, gärna mha friskvårdspeng och friskvårdstid under arbetstid. Vi får hjälp med ergonom på arbetsplatsen och får friskvårdspeng. Ingen tid och vi har inga andra happenings, men det tror jag skulle vara bra. Jag tycker det vore kul att träna tillsammans ibland.

  SvaraRadera
 2. 1. Att jag har möjlighet att få hjälp om jag mår dåligt, både psykiskt och fysiskt. Att det ska finnas förutsättningar att förebygga dåligt mående.
  2. Se ovan. Vill gärna ha en timme per vecka och en peng.
  3. Friskvården ordnar föreläsningar ibland och har även pass man kan gå och träna på. Finns ett gym. Vi har en friskvårdstimme och 1500 i peng.
  4. Nu orkar jag inte tänka mer.

  SvaraRadera
 3. Håller med om pkt 1 från Iwillnot.

  Jag får 2000kr/år i bidrag (samma på mitt gamla jobb) och det är väl ok även om det bara täcker upp en liten del av kostnaden men är ändå en bonus för pengarna hade jag ju ändå lagt på träningen.

  Att få träna på arbetstid ser jag inte som viktigt. Dels finns det inte tid och dels så kräver det ju att det aningen finns ett gym i huset eller väldigt nära, något som inte alltid är fallet.

  SvaraRadera
 4. Friskvård tänker jag….
  Uppmuntran och pepp från arbetskamrater och chefer, bra arbetsplats med höj- och sänkbart skrivbord, bra stol, skärmar, terminalglasögon, bra fika-rum.
  Vi har gym och träningsloka på jobbet, en bra och fungerande fritidsförening som anordnar alla möjliga aktiviteter, friskvårdspeng 1500 kr/år. Jag tänker även när vi får kanelbulle på Kanelbullens dag, semla på semmeldagen o s v. Lite uppmuntran och roligt så där, kanske inte helt nyttigt men bra för själen. Tror jag på!

  SvaraRadera
 5. Friskvård för mig är allt som har med ens hälsa att göra, men enligt arbetsplatsen är det inte det. Terapi ingår inte tex. Träningskort, viktväktarna och massage tror jag ingår iaf. Vi får ett pengabidrag från jobbet varje år om vi gör något av de godkända friskvårdsdelarna.

  SvaraRadera
 6. Friskvård är ju lite allt möjligt men jag tänker framför allt på friskvårdsbidrag och ergonomi, t.ex. höj- och sänkbara skrivbord. På mitt jobb har vi haft och kommer ha lite olika friskvårdssatsningar (utöver friskvårdsbidrag), vissa saker kostar, andra är subventionerade, vissa är gratis:
  -massage på jobbet
  -mindfulness i grupp mha appen Headspace
  -kontorsyoga (har inte börjat än så jag vet inte vad det innebär)
  -löpskola
  -stegtävling
  -föreläsningsserie om mindfulness
  -innebandy
  -årlig skidresa till Åre

  SvaraRadera