tisdag 2 januari 2018

2:18

Äsch men jag ger er en liten sammanfattning av året. En del har ni läst här, annat inte.

Januari: åkte på sim med sonen varje måndag. Han hatade sin nya skola, hade svårt att andas och ont i magen varje dag. Jag fick kläd- och sminkpanik och bestämde mig för att våga mer. Vågade för mycket och blev kallad kolik.

Februari: Jag beställde rosa sneakers och bokade konsert med gammal kompis. Det gick bättre i skolan för sonen och dotterns lärare sa upp sig. Sonen hade influensa och jag drog ett skämt som flög över huvudet på damen på Apoteket.

Mars: var på mässa och "råddade upp" nåt strul på jobbet. SJUKT nyfiken på vad det var? Låter ju som om jag är värsta bruden?? Sådde lite frön och var hemma med sjuk son.

April: Sonen fyllde nio och fick en kniv. Vi var till Hälsingland. Jag köpte gröna brallor som jag älskade. Kollade på Skam och flinade.

Maj: Dottern fyllde elva. Jag blir uppraggad av en kassörska som frågar om jag vill ha barn (eller om hon frågade om jag ville ha nyhetsbrev om barn, det är frågan?). Skämtar en fredagkväll efter ett par glas vin med en jobbarkompis om sjukhus som tagits i digital gisslan, blir uppringd 15 minuter senare på min jobbtelefon. Har kompisbesök och fick ett utbrott på "folk" som skriver ni istället för du i dokument på jobbet. Mailade kommunikationsenheten och fick medhåll.

Juni: Jag var på femtioårsfest i Stockholm. Dottern bröt armen och jag fixade fötterna. Jag fyllde år och åt tuppkaka.

Juli: Lärde mig att det finns hon respektive hanpaprikor. Honorna är sötare och passar bättre i sallad. Var på semester. T fyllde år. Hade måluppföljningsmöte på jobbet dagen innan semestern. Mitt mål var "ha semester och skit i allt". Gick ändå oväntat bra.

Augusti: Tinade jag korvbröd och hade besök. Semestern tog slut och det var tråkigt. Vi hämtade kattunge sista dagen första arbetsveckan. Det livade ju upp det lite. Var på fotbollsmatcher och minifestival.

September: hade sonen ögoninflammation delux. Jag gjorde cellprov och gav blod. Det regnade och barnen spelade fotboll HELA tiden. Jobbade järnet och bloggade mycket lite. Jag bröt mitt bokköpsstopp och köpte lite böcker på min helt egna bokmässa där jag drack vitt vin och gick runt hemma i klänning. Barfota. Helt utan nazister. Win.

Oktober: ja i oktober kom väl #metoo och det har ju färgat hela hösten. ÄNTLIGEN. Jag var på Läslust på biblioteket och en dag bet jag av en tand. Jag var upp till Stockholm på konsert och smög på nån himla Tommy (känd skådis och regissör) på Akademibokhandeln.

November: mamma och hennes T var nere på besök och jag och T passade på att gå på Johnossi. Jag köpte miljoner påsar saffran och hade feber och låg och huttrade och sov nonstop i nästan två dygn. Eller nästan nonstop. Var väl upp och kissade nån gång?

December: var på spa för första gången i mitt liv. Åkte längdskidor, rekordtidig säsongsstart! Firade jul och nyår hemma. Fick inte se något Luciatåg. Var förkyld. Var på bokmässa i Linchöping. Paparazziade lite författare. Läste sex böcker.

2 kommentarer: