lördag 24 november 2018

Julklappstips 2018

Så här när black fridayruset (ryset?) börjar lägga sig tänkte jag tipsa om julklappar. Vi ger nämligen varandra julklappar här hemma, både T och jag och till barnen så klart. Men vi försöker ge lite saker som inte är prylar utan mer upplevelser eller happenings.
Exempel på sånt:
- spa (finns ju olika prisnivå på det där beroende på vars en åker och hur länge)
- konsertbiljetter
- teaterbiljetter
- en datenight, att fixa allt från barnvakt till taxi hem, sån lyx att slippa tänka på nåt?
- kanske gå nån kurs ihop? Kroki, dreja, piano eller spanska.  Inte vet jag vad ni gillar?

Vi brukar även skänka pengar extra pengar till välgörenhet runt jul.
Tips på sådana organisationer är:
- UNICEF
- Rädda Barnen
- Röda korset
- Läkarmissionen
- Läkare utan gränser
eller kanske er lokala Stadsmission?

Läkarmissionen ligger mig lite extra varmt om hjärtat och att  Dr Mukwege  är en av vinnarna av årets Nobels fredspris har väl ingen missat hoppas jag? Jag blev så himla glad när det presenterades, arbetet de gör på Panzisjukhuset för barnen och kvinnor i DR Kongo kan inte NOG belysas och det vi ger här hjälper verkligen en kvinna eller ett barn som utsatt för sexuellt våld i Afrika. Och på så sätts får hela familjer hjälp.

Kuriosa:
Det visade sig när fredspriset tillkännagavs, vilket jag inte hade någon aning om innan, att min svägerska var med i uppstarten av Panzisjukhuset vilket inte precis gjorde min glädje mindre!
Jag är nästan lite mallig trots att detta var långt före jag lärde känna henne (och utan att riktigt veta hennes roll, hon var inlandad, det är coolt).

1 kommentar: